Vejers fiskekonkurrence 2016, det uofficielle DM i Pighvar

Vejers fiskekonkurrence 2016, det uofficielle DM i Pighvar

DM i Pighvar

I maj måned 2016 arrangerede en flok idérige mennesker fra Vejers Strand “det uofficielle DM i Pighvar”, med den ukronede Pighvar dronning Senja Furbo som Dommer.

plakat 2016 DM i Pighvar
Pighvar fiskekonkurrence 2016 – officiel plakat

Arrangementet blev markedsført som “Vejers fiskekonkurrence” via bannere i lokalområdet, facebook og Senja Furbos hjemmeside (p.t. ude af drift? Du kan se Youtube video her, hvor hun gennemgå hendes setup.) Nogle vil mene, at du skulle være stor fan af Senja Furbo eller komme i lokalområdet, for at blive opmærksom på arrangementet. Heldigvis har jeg en ven, der kommer i lokalområdet. Jeg holder også lidt øje med Senja Furbo, fordi hun fanger en del Pighvar.

På trods af nogle vil hævde markedsføringen var mangelfuld, kom der en del entusiastiske lystfiskere. Vejret var skønt og arrangementet forløb over al forventning, der var god stemning og styr på tingene.

Det var mit indtryk, at planen er at blive officiel. DM i Pighvar 2017.

Håber det lykkes for dem 🙂 og støtter op om arrangementet efter bedste evne. Jeg kan kun opfordre dig til at støtte op om arrangementet også.

Spørg arrangørerne ind til næste år  😉 Nævn det for vennerne, spørg din grej-pusher om det er noget de sælger udstyr til…

Danmarks rekorden i Pighvar er på mere end 11 kg!

Det er en stor fisk 😀

På siden fiskerekorder.dk kan du finde en liste over de største fangster.

Det er sjældent at fange en Pighvar, der kommer i nærheden af Danmarks rekorden. Men der bliver jævnligt taget flotte fisk +3 kg.

Den Danske rekord på 11,2 kg. er vist fanget fra båd – ikke for at forklejne den flotte rekord, men at stå på stranden og fange en flot Pighvar, det er dæleme en fantastisk oplevelse.

Vinder fisken 2016 blev en flot Pighvar på knap 3 kg.

Pighvar på vægt 2016
En skøn Pighvar på 2,93 Kg.

Den største Pighvar blev fanget hen mod slutningen af konkurrencen. Indvejet i sidste øjeblik. Lettere forpustet og rød i kinderne smækkede Flemming denne flotte fisk på dommerbordet.

Vinderen 2016
Vinderen i Pighvarfiskeri 2016. Flemming. Pighvar 2,93 kg.

På billedet ses den glade vinder, sammen med dommeren Senja Furbo. Fisken blev fanget ca. halvvejs henne af bilstranden, på 30 centimeters vand. Den bed på et gummidyr, fisket lige over bunden med et blink på 40 gram under.

Gode og kendte pladser til Pighvar.

De mest kendte kystpladser er stranden fra Blåvand til Nymindegab samt Djursland. Men der fanges på hele vestkysten, Kattegat, Fyn, Storebælt, Sjælland, det er bare med at prøve lykken 🙂

Fra båd og på dybere vand bliver der landet rundt også fanget Pighvar. Under DM i fladfisk, der foregår omkring Lolland, bliver der fanget mange flotte Pighvar.

Prøv at spørge de lokale fiskere 🙂 det er en fisk der er værd at finde.

Højsæson for at fange Pighvar er fra sen forår til sen efterår. Med en lille pause midt på sommeren, når der skal gydes.