Pighvar, en fantastisk fisk og et godt sted at starte som lystfisker

Drømmer du om at blive lystfisker?

Komme ud i naturen, nyde den friske luft, roen og samtidig føle spændingen. Lystfiskeri er en sund og givende interesse – både for krop og sind. Pighvar, kan være et godt sted at starte, som lystfisker.

Om du er barn, nybegynder eller gerne vil indvie andre i lystfiskeriets glæder? Så er fladfisk fra kysten er godt sted at starte!

pighvar tegning
fra: “Smiley’s cook book and universal household guide …” (1895)

Fantastisk fisk

Pighvar er kongen af fladfisk, en fantastisk fisk, efter min mening. Drømmen om at blive lystfisker, eller få en oplevelse som lystfisker, lad den være intet mindre end fantastisk.

Har du først fanget en Pighvar fra stranden, så er der gode chancer for at blive indfanget af lystfiskeri ☺

Godt i gang.

Samme sted som du kan fange pighvar, kan du også  fange andre fladfisk. Chancerne er gode samt betingelserne for metode og grej enkle.

Det er nemt at gå til og komme i gang med, det betyder noget for oplevelsen. For børn og nybegyndere er det godt, at starte med lidt succes. At det ikke er for avanceret, betyder også noget for modet 🙂

Fladfisk fanget fra stranden, er fiskeri hvor det er nemt at være med. Du går blot ned på stranden. Udstyret kan være et startsæt til kyst, hverken avanceret eller dyrt. Der kræves ikke lange kast eller specielt endegrej, et fladfiske forfang, pighvar forfang, blink eller en kombi er okay.

Pighvar, og de fleste fladfisk er fantastiske fisk, også i køkkenet. Nem at gå til. kommer nærmest med ‘vejledning’. “Børnevenlig” som man siger, forstået uden ben, når den er fileteret (hvilket er nemt) og smager fantastisk.

‘Drømmen om at blive lystfisker’

Måske har du allerede fanget en fladfisk, en skrubbe, en rødspætte, en ising. En Pighvar på krogen, fra stranden kan virkelig give drømmen vinger. Og nu er du bidt af det 🙂

Du vil gerne mere, hvad gør du så? Som skrevet: det er enkelt at komme i gang! Forberedelse er den halve succes, og det at komme afsted giver de bedste chancer. Du har allerede en fiskestang, som virker, og hvis du er bidt af lystfiskeri kan du ønske at opgradere?

Styr på grej hjemmefra giver bedre ture, det er et råd der er vær at følge. Lidt hjælp til planlægning og forslag til grej kan du finde rundt på sitet, samt det store internet, hvor mange venlige lystfiskere har gode råd.

En god fangst.

Lige der i vandkanten ligger disse “rovplader” “lukumsbræt” “levende havbund” – ‘Kært barn har mange navne’ – og lurer. De kan blive op til en meter lange og går nærmest i et med bunden. Træder du på en, så bliv endelig stående, til du kan få tag i den. Det er bare en fantastisk fisk.

K&B 🙂 Velbekomme