DM 2017 i Pighvarfiskeri, en tilbagemelding

DM 2017 i Pighvarfiskeri, en tilbagemelding

DM i Pighvarfiskeri 2017, det var hyggeligt.

Tilbagemelding fra et veloverstået DM i Pighvar: det var fantastisk. Vi fik ingen præmier, men vi fik oplevelser og Pighvar på menuen. Tak for et godt arrangement. 2. år så er det næsten en tradition, vejret har begge år været smukt, hold endelig fast i den del af traditionen også.

Set med en deltagers øjne, så alt ud til at klappe flot. Sidste år, og igen i år opfordrede arrangørerne deltagerne til at komme med input og ideer til forbedringer.

Der skal ingen tvivl være om at første år var særdeles vellykket, så de fleste tilbagemeldinger derfra var småjusteringer og praktiske detaljer. Et af de større ønsker var at gøre arrangementet til et tilbagevendende og ‘rigtig’ DM

Pighvar og skrubbe
Pighvar og skrubbe klar til mere

Officielt DM i Pighvarfiskeri

De praktiske småjusteringer fra sidste år var på plads, og det var nu officielt “DM Open i Pighvar fiskeri”. Et ‘rigtig’ DM.

Arrangementet fungerede, så der var ikke mange input og forslag til forbedringer.

Flere mente det ville fungere godt med en vandrepokal, for at starte en ‘rød tråd’ og styrke fællesskabet omkring eventet i Vejers.

Et ønske om ensretning og samling af kommunikationen, blev også luftet, helt jordnært al kommunikation via en kanal, eksempelvis Facebook gruppen “vejersfiskekonkurrence“.

Og vinderen blev:

Vinderen 2017
Vinderen 2017. Rene Gejl. Pighvar 2.64 kg.

Rene Gejl fangede en flot Pighvar på 2,64 kg. Tillykke 😀

Respektfuld tilbagemelding.

Den bedste input, var tilbagemeldinger fra arrangører og dommer. Tonen blev slået an for planer om mere bæredygtighed i hele konceptet og Pighvar fiskeriet i Vejers.

Et vigtigt signal at sende, det giver respekt når der tages ansvar. Helt konkret vil der arbejdes med støtte af opdræt og yngel udsætning.

Jeg er sikker på det giver pote i markedsføringen af Vejers Strand. Stedet hvor der fanges pighvar og er dejligt at være.

“DM Open i Pighvarfiskeri” har helt sikkert været med til at sprede budskabet. Når historierne om Vejers Strand og fiskekonkurrencen fortæller om ansvar for at bevare det gode fiskeri, engagement i opdræt og yngel undsætning, så stiger respekten.

bæredygtighed
Ansvarlighed giver respekt

Hverken arrangører eller dommere kan klare det alene. Alle vi lystfiskere må støtte op. Helt enkelt ved at sprede budskabet om bæredygtig lystfiskeri. Mindstemål skal overholdes, skånsom genudsættelse og ikke fange flere end vi selv kan spise – så enkelt!

Så håber vi Pighvarrene, der bliver udsat, kommer tilbage til Vejers Strand.

Vi ses i maj 2018

pighvar logo
Pighvar konkurrencen 2016