DM Open i Pighvar fiskeri 2019

På Vejers Strand den 4. maj.

DM Open i Pighvar fiskeri 2019 kan gå hen og blive fangst rig. Der er allerede blevet fange mange og flotte pighvar i år, både fra Vejers Strand, Børsmose Strand og andre strande i området. Især det gode vejr i påsken fik for alvor gang i fiskeriet i år.

Plakat DM Open i Pighvarfiskeri 2019
Den officielle plakat 2019

 

Konkurrencen starter 8.30 og slutter 15.30

Tilmelding foregår, som det fremgår af den officielle plakat. Du kan betale/tilmelde via mobilepay, er du i tvivl kontakt arrangørerne. Du kan også se mere på deres facebook side. Tilmeldings frist 26. april.


Der er indskrivning og morgenkaffe fra klokken 7.30 for alle tilmeldte i teltet. Du finder teltet på P-pladsen foran “Strandhotellet”, før nedkørsel til strand.

KONKURRENCEN

  1. Største pighvar
  2. Næststørste pighvar
  3. Tredjestørste pighvar
  4. Flest fangede pighvar
  5. Største anden art fladfisk

 

Pighvar tegning 1875
Tegning af Pighvar fra 1875

 

En hyggelig og spændende dag.

Det bliver et godt arrangement, det er det jo hvert år 😀 Vejret; der er ingen garanti.

Garanti for hygge, det er der, det handler bare om at gøre det. Selvfølgelig er det en konkurrence, men en hyggelig konkurrence og jeg er sikker på at det for fjerde gang bliver et godt arrangement. Vi glæder os, som vi har gjort alle år. 

Vi er tre venner, der mødes hver år i maj, til arrangementet i Vejers. Ofte mødes vi et par dage i forvejen, og får en forlænget weekend ud af det. Det kan vi anbefale. Det at lande, indsnuse Vesterhavet og finde ind til roen i de åbne vidder. Snakke med lokalbefolkningen, nyde en øl på Vejers Grillbar og fortælle lystfisker/røver-historier – det er bare god opvarmning.

Vi har prøvet vinde, vi har prøvet ikke at vinde, men vi har aldrig tabt.
Det er sket vi har badet nøgne i Vesterhavet, hvor vandet var alt for koldt.
Det er sket at vi er blevet for længe på værtshuset, natten før konkurrencen, og har haft utroligt svært ved at skulle afsted – lige indtil vi stod ved vandet og strakte blikket mod Vesterhavs horisonten.
Ahh, det bliver godt. Pighvar fiskeri fra stranden og gode venner.

Det med småt:

Selvfølgelig er der regler og sund fornuft til sådan en konkurrence:

Gyldig lystfisker tegn. Mindstemål på alle fisk skal overholdes. Fiskeriet må kun foregå på Vejers Strand. Der må kun fiskes med stang og line, en stang pr. deltager. Fiskene skal aflives umiddelbart efter fangst, eller genudsættes skånsom. Deltagere skal være tilbage ved teltet senest 15.30 med nummer. Du skal vise hensyn og være sød 😎 

K&B

Hvad er en pighvar egentlig for en fisk?

Scroll to Top